Ce e de făcut atunci?
Orice regulă este "creată" în baza unui set de principii
- Biscuiţi. Dacă ai o recetă (regulă) pentru prepararea unui fel de biscuiţi, dar nu ai un ingredient, atunci încerci să improvizezi. Uneori ai succes uneori nu. Însă dacă înveţi principiile de preparare a biscuiţilor (la general, framework-ul, cum se combină ingredientele, pentru ce, etc.), atunci poţi prepara mai multe feluri de biscuiţi, iar şansele la succes în cazul "improvizării" cresc.
- Matematica. La şcoală învăţăm principiile de operare în matematică (framework-ul), pe care, dacă le cunoşti, poţi deduce orice formulă (regulă).
Respectiv, ar trebui să învăţăm principiile care stau la baza regulilor. În business, comunicare, management, oriunde. Atunci vom fi în stare să ne ajustăm acţiunile pentru că înţelegem de ce trebuie să fie aşa şi nu doar ştim că trebuie să fie aşa. De ce nu le învăţăm? Hm, pentru că ele într-adevăr sunt voluminoase şi ca să posezi unul din framework-uri este nevoie de timp, iar ca să înveţi o regulă este nevoie de câteva ore.
Beneficiul framework-urilor este long-term, însă cu asta la noi în ţară este o problemă mare.
inspirat din articolul respectiv. la fel aici se poate de citit mai mult la tema dată
4 comments:
pentru a putea individualiza, sunt absolut de acord cu tine că e nevoie de a învăța framework-ul. însă biscuiții nu vor ieși gustoși dacă nu pui un ingredient special, specific doar tipului tău de biscuiți ;)
dar ce înseamnă un ingredient special? toate sunt necesare (respectiv speciale) în prepararea biscuiţilor, însă unele pot fi înlocuite.
reţeta îţi enumeră ce ingrediente trebuie să utilizezi şi în ce ordine.
framework-ul însă te învaţă care este rolul fiecărui ingredient, răspunde la întrebarea "de ce?" trebuie anume acesta
ingridientul special, inseamna abordarea speciala/individuala, care face diferenta
noi vorbim despre 2 lucruri diferite. poate la un ceai cumva discutăm mai în detalii subiectul
Post a Comment