Wednesday, November 23, 2011

ai să ai note mari, ai să ai job bun


când eram elev/student, tata îmi spunea: ”Iulian, trebuie să înveți și să ai note bune, pentru că după studii va trebui să te angajezi”. îi spuneam eu că n-are treabă una cu alta, dar n-ajuta...
ei, totuși m-am angajat eu după studii, defapt în timp ce eram student și încă nu aveam diploma. iar acum una din responsabilitățile mele la serviciu este să particip la interviuri de angajare (nu la toate).
și vreau să spun că absolut nu mă interesează diploma și notele, în schimb mă interesează să cunosc persoana în cauză, cum gândește, de ce este capabilă, ce principii o ghidează, cum reacționează în diferite situații, etc. și nicidecum cum a învățat la universitate și ce note a avut.
da, sunt unele joburi la care diploma este necesară, dar nu și notele, pentru că pe angajator îl interesează abilitățile tale, pe care el le va testa la interviu, și nu cifra care reflectă aceste abilități cunoștințele tale, limitate de curriculum, care oricum vor fi "complementate" după ce te vei angaja, cu informație specifică proceselor în companie.

sursa imagine

8 comments:

AntonoffA said...

Depinde de cine are nevoie angajatorul - pe cineva nou ori pe cineva cu o experienta in domeniu deja formata.

Maria Mihaela said...

Dar sa nu excludem cazurile cand in dependenta de note ai prioritati mai mari aka alegerea profesiei in domeniul medicinei si multe altele. :)

iulian said...

@AntonoffA,
pe ambii îi va testa la abilități, doar că de la acel cu experiență așteptările vor fi mult mai mari

iulian said...

@Maria Mihaela,
nu le excludem :) sunt domenii unde notele contează, dar ele-s puține. pe lângă asta, la medicină tu faci și practică în timpul studiilor, respectiv acolo e oleacă altfel sistemul.

Dan said...

in tari normale in care notele sunt relevante ele conteaza enorm) si nu doar notele ci si universitatea la care ai invatat. abilitatea de a termina cu 10 denota nu doar inteligenta ci si responsabilitate, abilitate de concentrare, interes real fata de obiectul predat si a.s.m.d. intr-o tara normala dupa cum ziceam.

masajeroticbrasov said...

adevarat...intr-o tara normala 10 are valoarea reala!

iulian said...

în "ţările normale" sunt şi profesori "normali" şi altă atitudine şi multe alte lucruri. da noi trăim în ţara noastră şi ar trebui să facem ceva cu situaţia la noi în ţară

rochii de ocazie din Romania said...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!