Monday, June 28, 2010

sporuri

cât de des încercăm să schimbăm / să influenţăm părerea altor oameni? aducem argumente de tot felul, încercăm diferite metode, doar ca să-l facem pe el/ea să ne accepte părerea... şi cel mai des o dăm în bară, pentru că dacă un om are părerea sa, lui îi pân-ân cot (să nu zic altfel) de ce-i spune lui cineva, pentru că:
1. el este ferm convins că punctul său de vedere este corect
2. puţini acceptă să "fie învăţaţi" de alţii
3. aici merge faza cu dorinţa de a fi învingător în mini-lupta care persistă între "sporşişi" şi evident nimeni nu va ceda

omul nu este predispus să-şi schimbe opinia creată în timp în baza experienţei, a stereotipurilor, a viziunii sale pur şi simplu dacă noi îi spunem că este aşa (so fuck you then), ba dimpotrivă persoana începe să contrazică cu argumente din cele enumerate mai sus şi totul se transformă în "bazar".
pentru a-l face să-şi schimbe opinia trebuie să-i "challenge"-uieşti experienţa, stereotipurile, etc., să-i creezi mediul în care ar putea accepta o altă viziune a lucrurilor... şi atunci nu sunt 100% adevărat că ar putea avea efect asta.

întrebare retorică: ce să facem în cazul ăsta?
cel puţin să nu "vtirim" părerea noastră dacă nu este acceptată din primele 2-3 ori... şi să fim deschişi, că poate chiar noi ne-om schimba părerea în urma sporului.

sursa imagine

No comments: